Zodia Fluturelui?!

Fluturele traieste o zi. Zice-se…. Nu si emisiunea cu acelasi nume, de pe Antena 1.
 
 S-a nascut acum o luna si risca sa creeze inca un reflex stupid de dupa-amiaza. Ca o recenzie a catorva emisiuni, as spune ca numitorul comun este derizoriul. Se abordeaza teme chipurile, de interes pentru femei: forme de epilare , adulter, relatii, vicii, cresterea copilului .
 
 Prin aceasta frumoasa emisiune, femeile sunt impartite in doua categorii, altfel spus, "turme". In prima categorie sunt femeile tinere, bogate (parvenite in cele mai multe cazuri), frumoase (in general artificial) si icoane de celebritate damboviteana. A doilea caz este reprezentat de romanca "profunda": mama, sotie si slujbasa la patron sau la stat.
 
 A fost insa o emisiune care pe mine m-a zdruncinat in cele mai adanci cotloane ale responsabilitatii mele de fost lucrator in televiziune si actual telespectator "avizat". Erau invitate niste fufe (pardon pentru vulgar dar Vulgarul adevarat se infundase in canapelele emisiunii in cauza). Toate se decalmau ca fiind "femei de afaceri". Ischitite insa de prezentatoare , Manuela Fedorca (in ochii careia vad o mihaela tatu de acum 15-20 de ani), toate au recunoscut ca si-au castigat banii si statutul pe spinarea barbatilor.
 
 Ce m-a frapat nu a fost atat onestitatea debordanta si chiar mandria cu care-si relatau aventurile din "tinerete" (toate aveau in jur de 30 de ani?!), cat mai ales exaltarea afisata de prezentatoarea show-lui.
 
 Ma intreb, oare ce va intelege o fata de clasa a zecea care se uita la Zodia Fluturelui? Ca e suficient sa-ti tragi un strat de bronz la solar, o fusta scurta si tocuri cui si sa sugi cateva ore dintr-o Cola dietetica prin vreun Bamboo sau alte locuri de intalniri fructuoase. Adio carti, adio studiu, adio diplome, adio ani de truda pentru burse in strainatate. Succesul e aici si acum.
 
Exagerez? Par a avea idei invechite, sunt o baba cu vederi desuete? Nu sunt. You’d be surprised.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X