Karma erorilor

E uimitor cat de usor uitam. Cat de usor uitam ce trebuie si cat de greu uitam ce-am fi obligati, prin legea tacerii dintre minte si inima, sa uitam.
 
Trecand prin ani de cupluri esuate, ne bombardam memoria cu informatii esentiale, despre ce trebuie musai tinut minte:
 
1. Ofera libertate ca sa primesti libertate. La inceputul oricarei relatii, juram propriei noastre constiinte ca de acum incolo vom fi altfel. Fara controale, fara presupuneri, fara gafe din gelozie, fara paronia si, mai ales, fara mici rautati menite sa ne salte pe un piedestal generos, de la inaltimea caruia sa putem decreta – asa e bine, asa nu e bine! Cat de simplu e sa privesti un cuplu din afara si sa stabilesti, in parte sau deodata, unde sunt vinile. Sa cantaresti cat de mult a gresit unul sau, dimpotriva, cate unitati de masura ale vinii ii revin, in plus, celuilalt. Cand insa esti tu cel prins in ochiul de amor al celui cu care vietuiesti, lentila obiectiva se cam crapa. Ce vezi tu acum e doar partea ta de borcan. De unde, orice-ar mai fi in alte colturi se distorsioneaza crunt si ti se-arata bleg si indoit. E tare greu sa ridici un pic privirea peste si sa vezi lucrurile asa cum sunt ele, de fapt.
 
 2. Iubeste-l pe cel de care te-ai indragostit, nu pe altul. In traducere, asta nu inseamna – nu insela. Ci doar nu incerca sa-l schimbi pe omul de langa tine, pentru ca, supus bisturiului tau atent, iubitul s-ar putea sa devina, just, altcineva. Brusc, iti vei da seama ca ceva s-a schimbat. Ce-o fi, Doamne, ce-o fi?
 
 3. Nu te lipi de el cu disperare. Pastreaza-te si pentru tine. Ajungem, incredibil de rapid, la dependenta. Ce revelatie! Si, desigur, ca orice viciu, dragostea da dependenta. Uitam cum ne era viata inainte, uitam ce faceam inainte, uitam cine eram inainte. E-atat de simplu.
 
 Si totusi, daca stim toate aceste teorii si Doamne, cate-as mai putea sa scriu, sa spun, sa sfatuiesc o prietena in necaz, sa indrum un bun amic spre fericire… de ce, oare de ce, facem aceleasi greseli? Le repetam inconstient, perpetandu-le de la o relatie la alta, de parca ar fi un karmic blestem de amor, raspandit, o data cu izgonirea din Rai, spre toata stirpea feminina. Ca si cum, dupa rusinea pacatului primordial, Eva a fost cadorisita, pe langa celelalte "daruri", si cu durerea repetarii acelorasi erori. In dragoste, din dragoste si pentru dragoste. Alergand dupa fericire vesnica, mustind a nefericire asumata.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X