Cu noaptea-n gand

"Eu nu te mai iubesc". Mi-a spus-o nonsalant, din capul patului, intr-o noapte tarzie, cand, dupa cateva ore de chin si intebari, am cutezat a-l trezi din somn, cu riscul unui raspuns stiut, dar nerostit, la o intebare crunta – Ma mai iubesti? Mintea mi s-a blocat, inima mi-a stat, corpul mi-a tremurat. Fusesem avertizata de mii de semne pana atunci, dar totul paruse neplauzibil… rupt dintr-un film prost care s-a vrut odata a fi bun.
 
 Chiar nu crezusem ca ni se putea intampla noua, mie. Fusesem sigura, pana in noaptea aceea cumplita, ca totul este reparabil, totul se poate indrepta, ca micile sincope sunt normale, ca da… asa e dragostea.
 
 Multiple revelatii s-au succedat apoi. Am simtit pentru prima data ce inseamna sa vezi negru. Cum este cand ti se opreste inima si cum e sa tremuri din fiecare fibra, pentru ca esti prea moale sa mai urli. Apoi abia am plans si-am tremurat din plans.
 
 Iubirea aceea fusese magica. Altminteri prima care a contat cu adevarat si pentru care am fost in stare sa-mi trantesc parinti, prieteni, pe oricine ar fi stat in calea noastra. Si har Domnului, caci multi au fost cei care s-au tot pus de-a latul. Totul s-a naruit intr-o secunda. Atat iti ia sa spui "Eu nu te mai iubesc".
 
 Habar n-am nici acum, la ani distanta, cand a inceput sa-i moara iubirea. Nu pot decat sa fac o comparatie cinica, la adapostul anilor scursi, cu soarta unui muribund, pe patul de spital. Cateva luni au tot venit rudele sa-l viziteze, a mai iesit in curtea inverzita, s-a mai inveselit din cand in cand ca, intr-o zi, sa-nchida ochii intr-o coma prelungita. Bolnavul a mai respirat luni bune prin aparate, pana intr-o zi, cand, in prezenta rudelor, a fost deconectat. Adio. O sa ne lipsesti.
 
 Noaptea aceea s-a scurs apoi incet, cu el dormind si eu impachetand. Au urmat dimineti triste, weekenduri goale, alte nopti cumplite si apoi oameni minunati pierduti din cauza acelei nopti.
 
De-atunci astept, de fiecare data, cu fiecare dragoste, cu fiecare om care-mi adoarme-alaturi, sa vina noaptea.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X