R E S P E C T

Nu am incredere in femei. E-adevarat, nici barbatii nu stau prea bine la capitolul incredere din partea mea, insa femeile nu-mi inspira niciun dram de siguranta. Mai mult decat atat, traim intr-o lume in care nimic nu mai prezinta certitudine, cu atat mai putin platosa, altadata sigura, a unei relatii consfintite de Primar si preot.
 
 Nu o data mi-a fost dat sa aud, intr-o poveste despre un El sau o Ea, invocat argumentul neputintei prin alibiul "E casatorit/a, n-am ce face." Ei na belea! Zau? Sau, intr-o conjunctura data de explicatii la o stare de fapte nefireasca, acelasi alibi – "Stai linistita, e casatorita!". Fleosc! De parca o bucata de hartie, cateva grame de aur si trei fraze gatuite in fata altarului provoaca Linistea dorita in fata unui tert al cuplului.
 
 Sa ma explic. Studiu de caz: El si Ea, cuplu stabil, fericire maxima, potriveala ca-n stele. Meserii diferite, joburi aiuritoare, 10 ore pe zi minim la servicii diferite. El are, desigur, una bucata colega. Maritata, altminteri, cu un barbat onorabil, cu un job diferit de-al dansei. Se incheaga o prietenie inerenta, in care Dansa si cu El discuta mult si lung la telefon, dupa orele de serviciu, despre, evident, probleme de serviciu, ce altceva? Nimic vinovat. Deseori se intampla ca Ea sa faca adevarate crize de gelozie in fata acestori telefoane lungi si ultra-amicale ale lui cu Dansa. Admonestata de iubitul (inca) fidel pentru comportamentul deplasat, ea ii raspunde prin non-argumente, de genul: "Lasa lasa ca asa zicea si fostul despre una si uite cum m-a lasat pentru aia!" sau "Ma enerveaza ca te tot suna!".
 
 Desigur, el revine cu aceleasi non-argumente: "Dar draga mea, e maritata!!!!" De parca asta ar putea sa puna punct nevrozelor ce-o bantuie de cate ori ii suna telefonul lui. De parca asta ar mai insemna ceva. De parca Ea ar trebui sa spuna, "Phew, ce bine! Ei, m-am linistit atunci."
 
News flash guys! Nu se calmeaza. Ba mai mult, angoasa creste. Si, la argumentul ultim masculin: "Nu ai deloc incredere in mine?", raspunsul este unul singur: Nu, in Tine dragul am. In Ailalta nu am.
 
 Sa ma ierte suflarea masculina cititoare de bloguri, insa barbatii sunt moi. Carpe flaste in maini dibace frumos ojate. Altminteri cocosi breji, barbatii se topesc in fata unor femei care stiu sa apese fix butoanele care trebuie. Nu ma refer la nimic "kinky", insa, ca barbat, daca ai acasa o nevropata care face crize, desigur ca-ti vei indrepta atentia spre cumintica si normala coleguta de serviciu, ale carei puncte slabe nu le vezi, care nu-ti face crize de cuplu si care, basca, iti mai si vorbeste pe aceeasi limba a messeriei. Pretty neat, ha?
 
 In ast timp , "Oficiala", sa-i zicem, se transforma in "scorpia de-acasa", "crizata", "aia nesigura". De ce? Pentru ca Tu, barbate, ai fost suficient de neatent sa-i pici in plasa celeilalte. Nu e nevoie sa-ti vina iubita acasa si sa te gaseasca in carpe cu ailalta ca sa aiba dreptul la portia de gelozie. E suficient sa perpetuezi alte relatii, de conjunctura doar poate, cu altele, sa vorbesti minute in sir fie doar probleme de serviciu cu alta, ca Ea, iubita ta, sa se simta nerespectata. Si da, amenintata. Oricat de breze si independente ne-am da, toate avem un simt al teritoriului extrem de fin  si Doamne pazeste sa incerce cineva sa ne sparga cuibul cladit cu mult greu! 
 
Suntem crizate, nevropate, pasionale si teribil de posesive. 90% din noi. SI numai cand iubim. Altminteri suntem cool.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X