Caut iubit. Angajez detectiv

O vorba din batrani spune ca orice buruiana isi are umbra ei. Crezi sau nu in destin, zicala populara isi gaseste totusi adevarul in relatiile zilelelor noastre. Dar cum iti gasesti perechea? Unde cauti? La cine apelezi?
 
 Pe vremea bunicilor, erau tot felul de metode prin care fetele isi gaseau perechile. De la hore la baluri, ceaiuri si alte sindrofii, existau anumite intersec?ii de mul?imi sa le zicem, care facilitau aceste intalniri. Nu te puteai invarti la nesfarsit in acelasi cerc de cunoscuti. Rigorile sociale te fortau sa iesi din propria multime si sa te intersectezi cu alte grupuri. Intalnirea era, astfel, inevitabila.
 
 Ce te faci insa, cand traiesti in Bucurestiul lui 2007, lucrezi cam 10 ore pe zi intr-o companie, cand iesi din birou, revezi fie vechi si buni prieteni, fie te vezi cu aceiasi colegi de birou cu care musai trebuie sa legi prietenii, conform bunelor practici corporatiste.
 
 Acestea fiind faptele, nu pot decat sa ma intreb: Unde ne gasim perechea?
 
 Ne invartim in aceleasi cercuri, cunoastem prea putini oameni si deseori ne gasim in situatia de a efectua combinari de N luate cate K. E normal sa cautam potentiale perechi la locul de munca, in conditiile in care viata ni se desfasoara in mare, in doar doua dimensiuni: la serviciu si acasa. Jobul risca sa devina un soi de Melrose Place, unde piscina dupa-amiezelor lenese si hormonale e inlocuita de cantina, xerox sau fumoar.
 
 Cum spargem cercul asta vicios? Cum revenim la intersectiile de multimi de altadata,cum gasim o pereche cu care sa putem imparti si altceva decat un sandvis rece in pauza de masa ori o cafea din pahar de plastic pe treptele unei cladiri de birouri? Dificil. Ca sa iesi din cercul asta vicios, ar insemna sa devii un om complet cu pasiuni, cu hobby-uri , calatorii, cunostinte diverse etc.
 
 Prea greu. Te multumesti, in schimb, cu aventuri temporare cu vreun coleg de serviciu, cu flirturi scurte cu alt coleg si tot asa… simtindu-te din ce in ce in ce mai singur.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X