Compromise baby !?

Se spune ca-n viata, mestesugul compromisului reprezinta garantia succesului in aproape orice. Fie ca vorbim despre cariera, familie, relatii de amor sau…. cumparaturi! Trebuie aleasa cu multa maiestrie o cale de mijloc iar, cand pasiunea te baga-n bucluc, n-ai alta optiune onorabila (in fata celorlalti), decat sa ajungi la un compromis.
 
 Cand insa compromisul implica si alte vieti, beleaua creste fara sa-ti dai seama. Vorbesc despre cazurile in care ultima instanta intr-un cuplu este consumata prin facerea unui copil.
 
 Nu stiu de ce multe femei spera la o revigorare a vietii de cuplu daca-i produc peste noapte, barbatului instrainat, un copil. Fie ca cei doi discuta in prealabil posibilitatea, fie ca viitoarea mamica apare deodata-mbujorata, in pragul sufrageriei conjugale dimineata, cu testul pozitiv in mana, alegerea in sine imi pare a fi cel putin imorala.
 
 Imorala in primul rand fata de copil, pe care nimeni nu l-a intrebat: Accepti sa vii pe lume intr-o viitoare familie subreda, cu doi parinti care vor reincepe sa se deteste la 3 luni dupa ce te nasti?. In al doilea rand, alegerea este cu atat mai imorala atunci cand viitorul tata nu este consultat in decizie ci, pur si simplu, folosit. Unii vor accepta copilul, altii nu.
 
 Mi s-a intamplat sa aud o teorie intersanta vizavi de cazurile astea, conform careia barbatul care nu-si iubeste femeia (sau, mai rau, care chiar o uraste!), nu-si va pretui prea mult copilul. O fi sa nu adevarat… nu stiu. Rationamentul poate da gres, barbatul poate sa-si iubeasca viitorul urmas, dar tare ma indoiesc ca va reincepe sa-si iubeasca femeia, dupa cele noua luni regulamentare.
 
 Un cuplu tare drag mie a trecut, la vremea lui, prin grele furtuni. S-au gandit atunci, la optiunea Baby. Din fericire, si-au luat doar un pisic. Nici azi nu si-au revenit complet, au trimis pisoiul dupa cateva luni la tara, iar ei sunt inca subrezi.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X