Oda omniscientilor de pretutindeni

Ce ma enerveaza si ma revolta la culme pe lumea asta este omul atotstiutor. Detinatorul adevarului absolut. Omniscientul care decreteaza ca TOT ce crede el e corect, in vreme ce altii sunt fundamental gresiti. Sub toate aspectele.
 
 Ma enerveaza abordarea scolareasca gen: recunosti ca ai gresit? (Da) Admiti ca ai procedat incorect? (Da), intrebari urmate de pumnul direct in plex: De ce ai facut asa? Incepi sa insiri argumentele pe care le-ai avut atunci cand ai decis sa faci ceva intr-un anumit fel. Agumentele-ti cad, rand pe rand, precum margelele din sirag, in zgomot strindent al unor replici ascutite Ai gandit prost!
 
 Ma enerveaza disputele fara rost pe teme pur subiective, in care verbul cel mai potrivit este a placea, nicidecum a fi. Textul asta este prost! Muzica asta e super naspa! Filmul asta e cel mai tare!!! Nu poti sa castigi, din start, o astfel de disputa, cand argumentele folosite tin exclusiv de inlauntrul opinentului. De ce n-am spune oare Mie imi place…. sau Asta e viziunea mea…. ori Abordarea optima dpdv…. ar fi…. Ce primesti in schimb, este replica: Nu e adevarat ce spui tu, asculta-ma pe mine ca EU am dreptate!
 
 OK… iti zici si mergi mai departe ca cica asa se face in lumea adultilor. Hear no evil , speak no evil, see no evil. Ramai in mizeria ta perena, confortabila si aducatoare de venit constant, bucuros ca ai Omniscientul langa tine, gata sa-ti arate Calea.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X