Un pedagog de scoala noua – Cosmopolitan

M-am refugiat ieri in casa cu un brat de reviste de femei, editii mai noi, editii mai vechi, doar doar mi-oi ineca amarul in povestile altora si-n modele frumoase de rochii. Intrucatva am reusit, pentru ca mi-am adus aminte de cum eram acum cativa ani. N-am ajuns eu foarte departe, insa cateodata ma uit in urma si-mi dau seama cat si cum am crescut.
 
De pild?, n timpul facult??ii devoram n fiecare lun? revista Cosmopolitan . Mai ales dup? ce, n anul trei, m-am rupt dintr-o rela?ie toxic?, adictiv? ?i care-mi m?cina familia, nervii ?i viitorul. Dup? vreo lun? de bocet ?i jale m-am regrupat si am inceput sa ies si sa citesc revista celor mai femei dintre femei (asa mi se parea mie atunci a fi Cosmo).
 
 n opinia mea, fetele care citesc astfel reviste la varste fragede, cand se construiesc personalitati si se modeleaza spiritele, aceste fete, dupa cum spuneam, sunt intr-un oarecare pericol. Se pot crea false impresii despre viata, despre dragoste, desprea barbati, despre cariera, in fine, despre orice.
 
 Sa va dau un exemplu: acum ceva vreme, o prietena a mea s-a nimerit la iubitul ei acasa, intr-o seara, pentru a nu stiu cata oara. Relatia lor dainuise de ceva timp, iar prietena mea obisnuia sa doarma la iubitul ei in mod constant. Intotdeauna, cara dupa ea un mic neccessaire cu diverse lucruri trebuincioase. In acea seara, l-a intebat pe iubitul ei daca se supara daca-si lasa periuta in baia lui. De ce sa ma supar?, veni raspunsul iubitului bulversat. Ea-i replica: Pentru ca nu vreau sa-ti simti teritoriul incalcat… Extrem de uimit, iubitul fetei conchise: Iar ai citit reviste pentru femei?
 
 Se intampla ca aceste reviste sa promoveze clisee si sterotipuri despre barbati, care nu se probeaza in viata reala. Nu contest insa nici ca, citindu-le cu religiozitate, am aflat multe alte lucruri pe care le-as fi inteles in ani de experiente. Cert este ca revistele pentru femei pot fi, in egala masura, periculoase, dar si utile. E bine sa fie citite cu multe rezerve si de fiecare data sa-ti pui intrebari. Ai face la fel? Tu crezi acelasi lucru? 
 
Azi nu mai citesc Cosmopolitan la fel cum il citeam acum ceva timp. Mi-am castigat, prin ani, rezervele, intebarile si indoiala. Pur si simplu am crescut.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X