A compara sau nu… Tricky question

Teoria spune ca e gresit sa faci comparatii intre partenerii alaturi de care-ti petreci viata, in diferite perioade. Este incorect si imoral sa-ti aliniezi fostii parteneri si, alaturi de actualul iubit, sa incepi a insira bubele pe care le-ai avut cu ceilalti. Asa ceva nu se face, iar infractiunea maxima pe care o poti comite fata de iubitul tau actual este sa-l judeci, raportandu-l la ceilalti fosti.
 
n practica insa, comparatiile sunt inerente. Lasand la o parte atuurile fizice care sunt aproape intodeauna puse in balanta, de cele mai multe ori comparatiile sunt rezultatul experientelor prin care femeile au trecut, alaturi de fostii lor.
 
Nu ma mai compara cu fostii!!!, tuna actualul, exasperat de ezitarile iubitei sale, cand se discuta chestiuni importante ale relatiei lor. In apararea ei, fata va sustine pana-n panzele albe ca, in trecut, fostul ii daduse niste semnale cum ca ar vrea sa iasa din relatie, semnale pe care ea nu stiuse a le citi atunci, nici a le interpreta. Astazi, totul ii pare suspect. Aproape orice semn, catusi de putin negativ, va fi comparat cu alte semne, din alte timpuri, cu alte gesturi ale altora. Totul decantat n prezent.
 
Cu cat trauma din trecut e mai mare, cu atat tendinta de a compara situatiile este mai pregnanta. Ne facem vinovate de comparatii, desoeri si cand nu este cazul. Situatiile sunt diferite, barbatii sunt diferiti, noi insine suntem altele de la an la an. Dar poate ca unica vina care ni se poate imputa, este aceea de a simti prea mult.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X